Dixit társasjáték

Ft 9590

Leírás

A Dixit játék során nagy szerepet kap a fantázia, a megérzés és az asszociáció is. Sőt, az is előny, ha minél jobban ismered a játékostársadat!

A játék elején mindenki kap hat darab kártyát, rajtuk különböző képekkel. A kezdőjátékos: a mesélő, kiválaszt a kezében lévő lapok közül egyet, lefordítva maga elé teszi, és mond egyetlen szót, kifejezést, gondolatot, mondatot, ami kifejezi a választott lapját. Ez lehet egy közmondás, egy filmcím, egy szállóige, vagy bármi más.

Ezután minden játékos választ a saját paklijából egy olyan lapot, ami valamilyen módon összekapcsolható a mesélő által mondott kifejezéssel és szintén leteszi lefelé fordítva. A lapokat keverés után felfordítjuk, és a játékosok célja kitalálni, melyik lehetett az eredeti, mesélő által lerakott lap. Titokban történik a szavazás, és következik a pontozás.

A mesélő nem kap pontot, ha mindenki, vagy ha senki sem találja ki az ő kártyáját! Az a játékos viszont kap pontot a kör végén, aki annyira jó, megtévesztő lapot tett le, hogy a mesélő kártyája helyett az övére szavaztak. A játék végén az a nyuszi nyer, aki a legtöbb pontot gyűjtve a leghamarabb a célba ér!

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Dixit társasjáték” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .